Memoria Pământului Românesc …. continuă.

70 de ani de la deportările din fostul județ Vlașca

June 6, 2022
Fundatia Culturala Memoria a comemorat 70 de ani de la deportările din fostul județ Vlașca, care au avut loc în iunie 1952.
 
Întâlnirea a avut loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu. Programul a cuprins vernisarea Expoziţiei „Rusaliile Negre: deportarea în Bărăgan”, realizată de Fundația Academia Civică și organizarea unei mese rotunde la care au participat supraviețuitori ai deportărilor, istorici și publicul local, în cadrul căreia s-a prezentat și un montaj video realizat de Muzeul Județean „Teohari Antonescu", cu fragmente din mărturiile celor care au cunoscut în mod direct această experiență traumatică.
 
Inițiativa îi aparține doamnei prof. Lăcrămioara Stoenescu, supraviețuitoare a deportărilor din fostul județ Vlașca, iar organizatori au fost Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Muzeul Județean „Teohari Antonescu", Primăria Giurgiu, Fundația Academia Civică, Fundația Culturală Memoria și Direcția Județeană Giurgiu a Arhivelor Naționale.
 
Înregistrare de la eveniment.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App